Breakout Educatiu:

-L’història de breakout és molt simple ja que no fa molt va ser creat i desenvolupat, la primera persona que el va crea va ser ‘Kuma Janaki’, a l’any 2019.

El Breakout Educatiu consisteix que tu amb les teves idees i amb l’ayuda dels teus amics o companys teniu que solucionar un trencaclosques, com pot ser obrir una capsa o algun recipient que el podeu trobar en una sala tancada, que per tota l’habitació podras trobar pistes per poder solucionar el trencaclosques.

Beneficis:

-Fomenta el treball en equip i el treball col·laboratiu.
-Adaptable a qualsevol contingut curricular i qualsevol nivell educatiu i espai.
-Desenvolupa el Pensament crític.
-Fomenta les habilitats socials.
-Promou la creativitat, la resiliència, la diversió i motivació.
-Ensenya a treballar sota pressió i perdre la por al fracàs.

EscapeRoom:

Un joc d’escapada és un joc en el qual els jugadors, normalment en grups de 4 o 6, estan tancats en una habitació i han de fer servir els elements que troben per resoldre una sèrie de trencaclosques i escapar-se abans que se’ls esgoti el temps de què disposen, normalment una hora o una hora i mitja. Aquests jocs fomenten el fer equip. Estan basats en els videojocs Escape the room, ambientats en tot un seguit de llocs ficticis com cel·les de presó, masmorres i estacions espacials.

El primer joc d’escapada, de nom Origin, va ser creat l’any 2006 a Silicon Valley per un grup de programadors de sistema. Els misteris i reptes del seu joc estaven inspirats en les obres d’Agatha Christie i es va convertir en una atracció turística. El Real Escape Game va ser desenvolupat al Japó el 2008 per Takao Kato, un home de 35 anys de l’empresa editorial de Kyoto SCRAP Co. Aquesta empresa té la seu a Kyoto i publica una revista gratuïta amb el mateix nom.

 Candado, Bloqueado, Asegurado, Bloqueo, Candado Viejo